Potesenie-v-desiatovom-boxe-1

Školský rok je už v plnom prúde a spolu s ním aj príprava desiatej. Bez nej si len máloktoré dieťa vie predstaviť svoj deň. Len si spomeňte ako ste napínali uši a čakali, kedy zazvoní na prestávku a budete sa môcť občerstviť. Desiata je jednoducho malá veľká radosť. Naštartuje deň a dobíja energiu. Prinášame vám niekoľko tipov, čo môžete pribaliť vašim najmenším, aby zaplnili brušká a nenechali nič na dne batoha.

Vyučovanie, krúžky, školská družina. Deti majú deň naozaj nabitý a bez posilnenia by to nešlo. Človek je niekedy bezradný, čo vymýšľať s jedlom, aby to nebol stereotyp a doprial svojim školákom len to najlepšie a navyše chutné. Nikoho neteší, keď sa dieťa vráti domov s tým, čo ste mu ráno prichystali. Ideálna desiata by mala byť vyvážená. Sacharidy, bielkoviny, zdravé tuky, vitamíny, minerálne látky a vláknina, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou funkčného trávenia.

V Lidli môžete siahnuť napríklad po Zubíkoch – vanilkovom, či čokoládovom jogurte s piškótami od privátnej značky Pilos. Jogurty patria k obľúbeným detským jedlám. Zubíci sú navyše zdrojom vápnika, ktorý je dôležitý najmä preto, že tvorí základ zubov a kostí. Chipsy nemusia byť pre deti tabu, značka Alesto  má totiž perfektný zdravý a chutný variant. Apple chips – sušené jablkové lupienky s vysokým obsahom vlákniny a bez pridaného cukru.

Vaše ratolesti si tak môžu medzi slovenčinou a matematikou chutne chrumkať. Ozvláštniť desiatovú škatuľku môžete aj raw tyčinkami Alesto podľa svojho gusta. Dostupné sú v rôznych príchutiach: arašidy, maracuja, kokos, kakao, ďatle, kakao + kakaové bôby. Maškrtníci si prídu na svoje tiež s Confiserie Firenze čokoládovými muffinami s kúskami čokolády, či s tvarohovými tyčinkami od značky Pilos.

Nezabudnite ani na tekutiny. V Lidli za vás Solevita pomixovala chutné ovocie a vyrobila rôzne druhy smoothie. Obmieňať ich môžete  nielen so stopercentným pomarančovým, ale aj s jablkovým džúsom, ktorý je priamo lisovaný z ovocia. Doprajte vašim deťom ten najlepší štart do dňa.

Reklama na magazín Vintage District