Čas prípravy: 1 hod
Počet porcií: 2 porcie
Potrebný inventár: nôž šéfkuchára, malý univerzálny nôž, panvica, alobal, doska na krájanie, miska, hrniec
Autor receptu: Marcel Ihnačák
Suroviny na prípravu 2 porcií:
- 2 ks kačacích pŕs
- 100 g kuskusu
- 1 ks avokádo
- 1 ks uhorka
- zväzok lahôdkovej cibuľky
- 4 stonky zeleru
- 1 ks červené jabĺčko
- 2 ks limetky
- 1 hrsť čerstvej mäty
- 100 g masla
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
POSTUP
Kačacie prsia očistíte, na koži narežete, osolíte a okoreníte. Na rozpálenej panvici kožou nadol opečiete do zlato-hneda. Potom obrátite a na miernejšom ohni dopečiete. Na záver pokvapkáte limetkovou šťavou a prihodíte kúsok masla, aby ste zabezpečili lahodnejšiu a jemnejšiu chuť. Zakryjete alobalom a necháte chvíľu postáť. Následne mäso nakrájate na tenké plátky. Čo sa týka kuskusu – orestujte ho na olivovom oleji do zlatistej farby. Osoľte a zalejte vriacou vodou. Po chvíľke stiahnite z ohňa a zakryte pokrievkou a necháte postáť.
Približne po 2 minútach treba kuskus premiešať. Z novej sady nožov vyberiete ten, s ktorým sa vám najlepšie bude krájať zelenina a jabĺčka a nakrájate ich na menšie kúsky. Šupnete do misy, prisypete hotový kuskus, podľa chuti dosolíte, okoreníte, prilejete limetkovú šťavu, kvapku oleja. Finálny look zabezpečíte vďaka najemno nasekanej mäte. Už len zľahka premiešate a naservírujete spolu s pripraveným mäsom vašim najbližším.