Lidl_Bryndzove-halusky-s-cibulkou-a-slaninou_s01_small

Májová bryndza je bezpochyby tá najlepšia. Vďaka blahodarným a zdraviu prospešným účinkom sa bryndza nazýva aj „bielym zlatom“. Počas prvých jarných mesiacov sa začínajú pásť ovečky na lúkach, ktorým sa po zimnom období mení pestrá strava. Práve preto májová bryndza nadobúda nezameniteľnú krémovú chuť! Okrem lahodnej chuti obsahuje probiotiká, vitamíny, minerály a množstvo ďalších prospešných látok. Doprajte si tradičnú slovenskú bryndzu na viacero spôsobov s receptami z kuchyne Lidl.

 Bryndzové halušky s cibuľkou a slaninou

 Počet porcií: 6

Potrebujeme

  • strúhadlo
  • sitko na halušky so stierkou
  • sitko

Suroviny

  • 150 g slaniny z mangalice
  • 500 g zemiakov
  • 250 g hladkej múky Castello
  • 1 vajíčko
  • soľ Castello
  • 200 g bryndze Pilos
  • 200 g kyslej smotany Pilos (18 %)
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky

POSTUP

 Slaninu nakrájame na menšie kocky a opečieme v kastróle dochrumkava.

Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame najemno. Pridáme múku a vajíčko. Dôkladne premiešame.

Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretláčame pripravené cesto. Dôkladne premiešame, aby sa nezlepili.

Halušky varíme, kým vyplávajú na hladinu (približne 3 minúty). Vo väčšej miske zmiešame bryndzu s kyslou smotanou. Pridáme halušky a zľahka premiešame.

SERVÍROVANIE

Halušky podávame posypané slaninou a nakrájanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

Reklama na magazín Vintage District