Páchatelia veľkej orechovej lúpeže sú odhalení

Počuli ste už o tom, že z obľúbeného potravinového reťazca Lidl pravidelne miznú z regálov orechy rôzneho druhu? Znepokojivá situácia sa dlhodobo vyšetruje a má už aj prvé výsledky pátrania. Vďaka nástrojom dvadsiateho prvého storočia – sociálnym sieťam, existujú dôkazy o tom, kam sa tieto produkty podeli.

Strážcovia monitorovacích procesov objavili ich prítomnosť počas neskorých večerných hodín v profiloch mužov a žien v rámci príbehov na sociálnej sieti. Zachytené sú na nich pohodové večery u napínavých filmov pri obrazovkách, s naplnenými miskami rôznych druhov orechov Alesto z predajní Lidla. Značné stopy po gramoch orechov zostali aj v čoraz častejšie pripravovaných obedoch, zavesených v profiloch, po vzore receptov šéfkuchára Kuchyne Lidla – Marcela Ihnačáka a žiaľ aj v mnohých druhoch sladkých potešení v rámci dezertov inšpirovaných zase cukrárkou Veronikou Bušovou. Napríklad v sladkej verzii batátov plnených pekanovými orechmi a javorovým sirupom.

Hrsť orechov Alesto zohráva hlavnú úlohu v Marcelom recepte na Cuketové hranolčeky s morčacím mäsom a orechami, ktorý vyhľadávajú na webovej stránke Kuchyne Lidla milovníci jedla tiež. Z tohto dôvodu orechy stále z pultov reťazca miznú. Do kariet hrajú aj okolnosti, že sú kvalitné a za nízke ceny. Teda v duchu kritérií.

K spolupáchateľom sa pridali aj vegáni. Z orechov si totiž zvyknú pripravovať rastlinnú alternatívu mlieka a balansujú nimi aj raňajkové kaše. Medzi nezvestnými sú aj vlašské orechy privátnej značky Alesto, pistácie, arašidy či pokušenie v podobe mandlí v karameli. Ďalšie dôvody zmiznutia sú, že obsahujú zdravé tuky a omega-3 mastné kyseliny, ktoré znižujú cholesterol a riziko srdcovocievnych ochorení. Okrem iného, prispievajú k optimálnej mozgovej činnosti, možno aj preto ich tvar pripomína v nerozdrvenom stave ľudský mozog. Prínosné sú ale aj vďaka svojim vitamínom A a E. Pýšia sa magnéziom, zinkom, železom, draslíkom či selénom. Zákazníci a bežní smrteľníci sa zrejme rozhodli pre lup orechov aj z toho dôvodu, že môžu:

  • znížiť cholesterol,
  • majú protizápalové účinky,
  • vysoký obsah vlákniny,
  • priaznivo vplývajú na pokožku či duševné zdravie,
  • môžu znížiť riziko infarktu ale aj mŕtvice.
Reklama na magazín Vintage District