káva

Prišiel čas objavovať nové trendy v príprave miešaných nápojov. Receptúru rôznych ľadových káv a drinkov pozná veľa ľudí, no prečo si neosladiť deň niečím novým, doposiaľ nepoznaným? Tradičná talianska značka skvelej kávy Caffè Vergnano prichádza s inšpiráciou na nezvyčajnú kombináciu chutí, s ktorou si príde na svoje každý milovník kávy. Leto v pohári si môžete vychutnať nielen v kaviarňach, ale aj vo vlastnej obývačke.

FREDDO ESPRESSO – pôvodom z Grécka

Espresso sa pomaly, ale isto stáva symbolom rutinných dní. Ľadová káva Freddo Espresso je tým pravým letným osviežením.

Ingrediencie:

  • 60 ml espressa
  • ľad
  • 20 ml tekutého cukru
  • šejker

Postup:

Pohár naplňte pár kockami ľadu. Ľad pridajte aj do šejkra, do ktorého nalejete 60 ml espressa. Pretrepte šejker, pokiaľ nie je studený, nalejte do pohára a máme hotovo! Pena neprekáža, práve naopak, pri Freddo Espresso ju považujeme za efektnú a chcenú.

Tip: Ak preferujete sladký nápoj, tekutý cukor pridajte do šejkra ako prvý.

Prečítajte si aj: Prémiová talianska značka kávy Caffè Vergnano je na Slovensku pod novými krídlami

FREDDO CAPPUCCINO – pôvodom z Grécka

Osvieženie a intenzívna chuť – slová, ktorými možno opísať Freddo Cappuccino. Je to ľadová káva, ktorá si vyžaduje detailnejší, no nenáročný postup.

Ingrediencie:

  • 60 ml espressa
  • ľad
  • tekutý cukor
  • 80 ml polotučného vychladeného mlieka (1,5 %)
  • šejker cobbler

Postup:

Pomocou ľadu vychlaďte najprv pohár, stačia na to tri až štyri kocky. Pripravte si 60 ml espressa. Do nerezovej nádobky od blenderu* pridajte desať kociek ľadu a zalejte ich 80 ml vychladeného mlieka. Pomocou blendera vytvorte počas 50 sekúnd mliečnu penu, ktorá musí byť tekutá, nadýchaná a bez bubliniek. Medzitým v šejkri pripravte pretrepaním 60 ml espressa, kým je šejker studený. Prelejte do pohára s ľadom, mléčnou penu si však nechajte na záver. Tú pomaly nalejte na kávu ako poslednú. Použitím sitka na šejkri dosiahnete, že káva a mliečna pena zostanú oddelené.

* Pozn. Blender – profesionálny tyčový mixér

 

FRESH RASPBERRY TONIC

Neviete sa rozhodnúť medzi malinovou limonádou a ľadovou kávou? Potom bude tento drink pre vás dokonalým kompromisom.

Ingrediencie:

  • 10 ml malinového sirupu Monin
  • 150/200 ml Kinley Tonic Water
  • 30 ml espressa
  • čerstvé maliny
  • ľad

Postup:

Do pohára pridajte ľad, ktorý zalejete malinovým sirupom. Nasleduje tonik Kinley Tonic Water a zvyšok dolejete espressom. Posledným krokom je dozdobiť pohár čerstvými malinami.

TIKI ESPRESSO

Tiki Espresso už svojím vzhľadom predstavuje exotiku. Vyskúšajte rôznorodosť chutí podčiarknutú pravým talianskym espressom.

Ingrediencie:

  • 30 ml espressa
  • 40 ml Martini Bianco
  • 30 ml ananásového džúsu
  • 20 ml mandľového sirupu
  • plátok ananásu a zopár lístkov mäty
  • ľad
  • šejker Cobbler

Postup :

Pohár naplňte kockami ľadu. Do šejkra prilejte Martini, ananásový džús, sirup a pretrepte v šejkri. Nalejte do pohára. Zvyšok dolejte espressom. Ozdobte plátkom ananásu a pár lístkami mäty.

 

ESPRESSO TONIC

Espresso Tonic je letnou klasikou. Tento trendy nápoj si viete pripraviť aj doma, keďže zoznam prísad je celkom nenáročný.

Ingrediencie:

  • 150/200 ml Kinley Tonic Water
  • 60 ml espressa
  • citrónová kôra
  • 10 ml tekutého cukru Monin
  • plátok citrónu
  • ľad

Postup:

Pohár naplňte ľadom. Citrónovú kôru a tekutý cukor pridajte podľa vlastnej chuti. Zalejte Kinley Tonic Water a espressom. Ak chcete, môžete pohár dozdobiť plátkom citrónu.

Všetci poznáme mojito, gin tonic či margaritu, no nie vždy v kuchyni nájdeme všetky potrebné ingrediencie. Caffè Vergnano ukazuje skvelý spôsob prípravy ľadových nápojov, ktorým si môžete spríjemniť nielen dovolenku, ale aj dni strávené v pohodlí domova. Elegantnú jednoduchosť drinkov pri ich príprave ocení aj začiatočník. Ostáva už len zapnúť kávovar, zobrať do ruky šejker a objavovať kávové tóny z novej perspektívy. Salute!

Reklama na magazín Vintage District