Lidl_Ave-cokolada-1

Sladká pochúťka, ktorá oslavuje svoj sviatok 13. septembra. Deň ako stvorený na maškrtenie bez výčitiek. Čokoládu by sme mohli prirovnať k filmovej hviezde, ktorú pozná vďaka svojej lahodnej chuti každý, naprieč zemeguľou. Vedeli ste , že má veľa benefitov, medzi ktoré patrí napríklad to, že zlepšuje pamäť, či predlžuje život? Posvieťme si na jej začiatky a najväčšie výhody pre naše telo!

Čokoláda nás sprevádza už nejaký ten čas. Kakaovníky pestovali už Mayovia, ktorí si z ich plodov varili horké nápoje s príjemnou arómou a využívali ich k rôznym rituálom. Aztékovia nápoje z kakaovníka poznali tiež a označovali ich za afrodiziakum. Ako sa ale pochúťka dostala k nám? O poznanie tejto novinky v Európe sa zaslúžil moreplavec Krištof Kolumbus. Kvôli svojej horkej chuti však nezožala veľkú slávu. Reputáciu si napravila až pridaním cukru a vanilky.

Prvá tabuľková čokoláda je tak s nami už od 19. storočia. Táto sladká maškrta sa pýši veľkým množstvom vlákniny, či minerálov. Obsahuje železo, horčík, draslík, zinok, vápnik, či fluór. Vďaka antioxidantom, na ktoré je bohatá, zabezpečuje spomalenie starnutia buniek. Má aj veľa iných pozitívnych atribútov ako to, že dokáže zlepšiť mozgové funkcie, tlmí bolesť, priaznivo pôsobí na srdce, má podobné účinky ako bozkávanie, zvyšuje prekrvenie tela a v dnešnom uponáhľanom svete prispieva k zlepšeniu celkovej psychiky človeka.

Všeobecne platné však je, že čím je čokoláda tmavšia, tým je pre naše zdravie prospešnejšia. Dôvod je jednoduchý. Tmavé čokolády ukrývajú oveľa viac kakaovej sušiny. Nazrite v Lidl do pestrej ponuky čokolád od Fin Carré. Vyberte si či už z Way to go rady s rôznymi príchuťami, alebo z Vegan Couverte sortimentu.

Pre čokolády Way to go Lidl získava 100% udržateľné kakao, ktoré pochádza z malej farmy Kuapa Kokoo v Ghane. Ak siahnete práve po nej, budete mať nielen kvalitný produkt, no kúpite si sladkosť, ktorá je Fair Trade.

Reklama na magazín Vintage District